Blessure opgelopen? Dit moet je doen...

Ieder lid van Basket Peer dat aangesloten is bij Basket Vlaanderen en zijn lidgeld betaald heeft, is automatisch verzekerd bij Ethias. Indien je een blessure oploopt, is het belangrijk dat je alle documenten zo snel mogelijk invult/laat invullen. 

Bij iedere blessure moeten deze 3 documenten ingevuld worden:

1

Invulfiche voor Basket Peer
Deze gegevens heeft Basket Peer nodig om een online dossier bij Ethias Verzekeringen aan te maken. Alle items met een rood sterretje zijn verplicht, de andere items optioneel. Na het invullen, bezorgt je dit document aan uw coach of aan iemand van het bestuur. De club start alvast een dossier voor u op.

Klik hier om het document te downloaden

2

Aangifteformulier, verzekering tegen lichamelijke ongevallen
Dit bestand moet door de dokter ingevuld worden. Als het volledig ingevuld is, mag dit gescand* en doorgestuurd worden naar secretariaat@basketpeer.be. 

Na het doorsturen van dit aangifteformulier, ontvang je via mail ook uw dossiernummer. Dit heb je nodig voor het invullen van het document in stap 3.

Klik hier om het document te downloaden

Scannen kan gemakkelijk mbv jouw smartphone en een app zoals CamScanner.

3

Document Ethias
Deze brief moet je zelf terugsturen naar Ethias. Hier kan je verdere info m.b.t. uw ziekenfonds en rekeningnummer doorgeven. Dit vergemakkelijkt de terugbetaling van de eventueel gemaakte kosten.

Klik hier om het document te downloaden

Nadat deze 3 documenten in orde zijn gebracht, ontvang je van Ethias een brief met informatie over de verder te nemen stappen (bundelen en doorsturen van facturen, uitbetalingsvoorwaarden, attest van genezing, …)

Heb je nog vragen over de aangifte van een blessure?

Stuur dan een mailtje naar secretariaat@basketpeer.be. Onze secretaris helpt je zo snel mogelijk verder.